Adatkezelési irányelvek

Végi János számára elengedhetetlen, hogy a vásárlók, felhasználók, a weboldal látogatók által megadott adatok védelme minden esetben biztos kezekben legyen. Minden adata, amely beérkezik hozzánk az interneten keresztül, ugyanolyan védelemmel lesz kezelve, mintha azokat személyesen, telefonon, vagy postai úton juttatta volna el hozzánk. Minden személyes adatot, amely a weboldalunk használatával érkezett be hozzánk, a személyes adatok védelméről és közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló érvényes jogszabályok rendelete szerint kezeljük. Adatait a lehető legbiztonságosabban tároljuk, és harmadik félnek nem adjuk át, kivételt képez az Ön adatainak harmadik félnek való átadásának hozzájárulása.

Jelen adatvédelmi tájékoztató Végi János által gyűjtött adatokra, személyes adatokra vonatkozik, ideértve a tulajdonában álló weboldalakon, internetes felületeken, reklám eszközökön, szoftvereken keresztül gyűjtött adatokat, személyes adatokat, fájlokat és egyéb információkat is.

Ha bármilyen kérdése van az Önről tárolt adatokat illetően, vagy szeretné, ha adatait törölnénk, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Az adatkezelő (szolgáltató, eladó) adatai:

Adatkezelő neve: Végi János
Székhelye: 7775 Kislippó, Kossuth L. u. 38.
Postázási cím: 7775 Kislippó, Kossuth L. u. 38.
E-mail cím: info@maxtippmixtippek.hu
Weboldal: https://maxtippmixtippek.hu
Adószám: 56938427-1-22

III. Az adatkezeléssel összeköthető, az adatkezelő tulajdonában, vagy szerződéses partnerei tulajdonában álló weboldalak tárhelyét szolgáltató cég(ek) adatai: 

Cégnév: Székhely Cím: E-mail: Adószám: Weboldal: 

Adatvédelemmel kapcsolatos értesítés, adatok forrásai, tárolási módszerei, adatkezelés időtartama: Az adatkezelő tulajdonában álló weboldalt meglátogató felhasználók, vagy azokon keresztül személyes adatokat megadók az adatfeldolgozás és kezelés megkezdése előtt, minden felhasználót, ügyfelet, megrendelőt tájékoztatunk az adatai kezelésével, időtartamával kapcsolatban. Értesítjük őket az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, emellett az adatkezeléssel és feldolgozással kapcsolatos folyamatokról. Az adatkezeléssel összefüggésbe hozható érintett természetes, vagy jogi személy bármikor kérheti adatainak törlését az adatkezelőtől. Az adatkezelő tulajdonában álló weboldalon lévő információk megtekintéséhez nem szükséges konkrét személyes adatok megadása. Egyes szolgáltatások azonban, mint: megrendelés esetén, hírlevélre történő feliratkozáskor, érdeklődés esetén egyéb esetben szükséges megadni valamilyen személyes adatunkat. Ezek a személyes adatok a következők lehetnek: név lakcím telefonszám e-mail cím bankszámlaszám egyéb Ebben az esetben, az adatok megadása önkéntes, úgynevezett ráutaló hozzájárulással történik, azonban ezen hozzájárulás bármikor visszamondható, törölhető. Az adatkezelő (szolgáltató) és a vele szerződéses kapcsolatban álló partnerei kezelhet és felhasználhat közvetlenül az érintettől felvett adatokat, nyilvános nyilvántartásokból átvett adatokat és más adatkezelőktől átvett, megvásárolt adatokat. Ezen személyes adatokat az érintett személy, vagy jogi személy bármikor jelezheti az adatkezelő elérhetőségein az adatkezelő részére, hogy tegye tiltólistára, ne használja fel, ne kezelje a jövőben a személyes adatait. Az adatkezelés időtartama minden esetben az érintett kérésére történő törlésig fenn áll. Archiválási céllal az adatok tárolása történhet offline és online módon, valamint az országos előírások, vagy adatvédelmi törvények által előírt más módokon. Bizonyos adatok tárolása tárhely szolgáltatók szerverein is tárolódhatnak. Az adatkezelő minden esetben gondoskodik az adatok biztonságos tárolásáról. A weboldalak automatikus adatmentése: Az adatkezelő tulajdonában álló weboldal(ak) technikai üzemeltetése során, személyes adatokat nem tartalmazó, de automatikusan keletkező információkat is eltárolhatunk. Domain nevét (URL) Hozzáférési adatait A számítógép IP címét HTTP válaszkódot A lekérést kérő weboldal adatait A weboldal látogatása során keletkezett bájtok mennyiségét A weboldal látogatásának időtartamát A használt böngésző program nevét A cookie-k használatával kapcsolatos tudnivalók, és tájékoztató Mit jelen az hogy cookie? A cookiek vagy magyarul sütik, egy betűkből és számokból álló információ csomag, amit a weboldal, vagy webáruház a felhasználók böngészőjének küld el, azzal a céllal, hogy elmentse bizonyos beállításokat. Ezzel elősegíti a weboldal használatát, segít abban, hogy statisztikát gyűjtsünk a látogatókkal kapcsolatban. Ezek a begyűjtött információk nem tartalmaznak személyes adatokat, illetve nem alkalmasak egyének beazonosítására sem. A sütik, olyan egyedi azonosítókat tartalmaznak, melyek egy-egy titkos véletlen generátorral készült számsor, melyet a felhasználók eszközei eltárolnak. Ezek az azonosítók, a weboldal bezárásával megszűnnek, de némelyik még hosszú ideig eltárolva marad a böngészőnkben. A cookiek-ra vonatkozó jogszabályok és jogi hátterük: Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezései jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés. Cookie-k melyek a felhasználói élmény javítására szolgálnak: Azok a sütik, amelyek a felhasználói élményt segítik elő általában a weboldal használatról gyűjtenek információkat. Például, hogy mely oldalakat látogatták meg leggyakrabban, milyen esetleges hibaüzenetet kaphattak a weboldal felhasználói. Ezek a cookie-k teljes mértékben névtelen információkat gyűjtenek, és az innen nyert adatokat a weboldal teljesítményének javítására használják fel. A felhasználói élmény javítására szolgáló cookie-k általában a munkamenet idejére korlátozódnak, a böngésző bezárása után törlődnek. RTB vagyis, retargeting személyre szabott cookiek-k: A Google Display Hálózatában található egyéb webhelyeken való böngészés során, a weboldal, webáruház korábbi látogatóinak, a már egy megnézett termékről, vagy termékekről, aloldalakról jelenít meg hirdetéseket. Abban az esetben, ha szeretné megtudni, hogy a böngészője milyen cookie-kat használ, akkor tekintse meg, az ön böngészőjének neve utáni linkre kattintva. Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042 Opera: http://www.opera.com/help/tutorials/security/privacy/ Windows Internet Explorer: http://support.microsoft.com/kb/196955 Amennyiben mobil készüléket használ, az alábbi oldalakon tájékozódhat: Android: http://developer.android.com/reference/android/webkit/CookieManager.html Blackberry: http://docs.blackberry.com/en/smartphone_users/deliverables/3200/Turn_off_cookies_in_the_browser_60_1072866_11.jsp Opera: http://www.opera.com/help/tutorials/security/privacy/ iOS: http://support.apple.com/kb/PH5042 VII. Megrendelési és számlázási adatokkal kapcsolatos tudnivalók: Az adatkezelés célja, hogy a jogszabályoknak megfelelő számla kiállítása és a számviteli bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése. Az Sztv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján a gazdasági társaságoknak a könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot meg kell őrizniük. A számlázással és megrendeléssel kapcsolatosan szóba jöhető adatok: név, cím, e-mail cím, telefonszám, adószám. Az adatkezelés időtartamát illetően, a kiállított számlákat az Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától számított 8 évig meg kell őrizni. Tájékoztatjuk arról, hogy amennyiben a számla kiállításához adott hozzájárulását visszavonja, az Adatkezelő az Infotv. 6. § (5) bekezdés a) pontja alapján jogosult a számla kiállítása során megismert személyes adatait 8 évig megőrizni. VIII. Hírlevél, eDM küldéssel kapcsolatos adatkezelési információk: Az adatgyűjtés, és kezelés célja, hogy az adatokkal kapcsolatos érintettek értesülhessenek a legfrissebb ajánlatainkról, akcióinkról, stb. Az adatkezelő (szolgáltató) és a vele szerződéses kapcsolatban álló partnerei kezelhetnek és felhasználhatnak közvetlenül az érintettől felvett adatokat, nyilvános nyilvántartásokból átvett adatokat és más adatkezelőktől átvett, megvásárolt adatokat. Ezen személyes adatokat az érintett személy, vagy jogi személy bármikor jelezheti az adatkezelő elérhetőségein az adatkezelő részére, hogy tegye tiltólistára, ne használja fel, ne kezelje a jövőben a személyes adatait. Az adatkezelés időtartama minden esetben az érintett kérésére történő törlésig fenn áll. A kezelt adatok körébe tartozhat, az ügyfél, megrendelő, érintett neve, címe, e-mail címe és telefonszáma. Az adatkezelés időtartama, az érintett hozzájárulásának visszavonásáig érvényes. Honlapon történő regisztrációval kapcsolatos adatkezelési tájékoztató: Adatkezelésünk célja elsősorban, hogy a weboldalon történő regisztrációt követően segíthessük a felhasználói élményt bizonyos személyes adatok tárolásával, így adott felhasználónak, megrendelőnek, vásárlónak nem szükséges ismételten megadni, kitölteni adatait a rendszerben. A kezelt adatok általában, a megrendelő – felhasználó nevét, címét, e-mail címét és telefonszámát jelentik, valamint a vásárolt termékkel kapcsolatos jellemzőkre hathat ki. Az adatkezelés időtartama, az érintett hozzájárulásának visszavonásáig érvényes. Google Ads Adatfeldolgozás: Az adatkezelő használhatja a Google Ads reklám szoftvert és az Ads programhoz tartozó, kapcsolódó szolgáltatásokat. (Például: Google Ads Konverziókövetés, remarketing, címek kezelés.) A Google Ads reklám szoftver tulajdonosa a Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“). Az adatokat a szolgáltatás során titkosítják, valamint pszeudonimizálnak, így a személyes adat jellegük elvész. Az adatkezelés célja, hogy Google hirdetéseket tegyen közzé a felhasználó részére. A felhasználó által használt Google Ads reklámok által a Google cookiek keletkezhetnek a felhasználó számítógépével kapcsolatban. Ezek a cookie-k nem személyes adatok, és korlátozott ideig érhetőek el. A felhasználók nem azonosíthatóak ezek alapján. A Google Ads-szel kapcsolatos cookie-k, mint például az Ads konverzió követéssel kapcsolatosak, a Google és az adatkezelő részére nyújtanak statisztikai adatokat, amelyek segítségével felhasználóbarát és optimálisabb szolgáltatást tudnak nyújtani a felhasználók számára. Személyes adatok nem azonosíthatóak be! Amennyiben ne szeretne részt venni a konverziókövetési szolgáltatásban, akkor azt böngészőjében letilthatja és ezt követően nem fog szerepelni a konverziókövetési statisztikákban. Az adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja: Az érintett önkéntes hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése. Az adatfeldolgozás időtartama: Az adatfeldolgozás a hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig tart. A személyes adatnak már nem minősülő adatokat az adatfeldolgozó munkatársai kezelhetik, természetesen a fenti alapelvek tiszteletben tartásával. A Google Adatvédelmi Irányelveiről itt olvashat: http://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/ A Google Analytics alkalmazása Weboldalunk a Google Analytics alkalmazást használja, amely egy a Google által nyújtott webanalitikai szoftverszolgáltatás. A szolgáltatás maga, cookie-kat használ, melyeket a felhasználók számítógépeire ment el és így elősegítik a felhasználók által látogatott weboldalak használatának elemzését. A cookie-kal kapcsolatos információk a Google egyik USA-beli szerverére kerülnek és tárolódnak. A Google ezeket az információkat kiértékeli, hogyan használta a felhasználó a weboldalt, és így a weboldal üzemeltetőjének a honlap aktivitásával összefüggő jelentéseket, riportokat készít és feldolgoz. Emellett a weboldal- és az internethasználattal kapcsolatos további szolgáltatásokat teljesíthet. A cookie-k tárolását és a felhasználó weboldal használattal kapcsolatos adatait, ideértve a felhasználó IP címét is, a felhasználó a böngészőjének beállításával megakadályozhatja, de ilyen esetben előfordulhat, hogy a weboldal nem megfelelően fog működni. Ilyen igény esetében töltse le és telepítse a következő linken elérhető böngésző kiegészítőt. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hu A Google Adatvédelmi Irányelveiről itt olvashat: http://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/ XII. Közösségi Oldalakkal kapcsolatos tudnivalók: Az adatkezelő használhatja a Facebook, Instagram és egyéb közösségi oldalak reklám szoftvereit és azokhoz tartozó, kapcsolódó szolgáltatásokat. (Például: Konverziókövetés, remarketing, retargeting, címkekezelés.) Az adatokat a szolgáltatás során titkosítják és az adatkezelés célja, hogy a közösségi oldalak hirdetéseket tegyenek közzé a felhasználó(k) részére. A felhasználó által használt közösségi oldalak reklámjai által a közösségi oldalak cookie-kat rögzíthetnek a felhasználó számítógépével kapcsolatban. Egyéb adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre: Facebook, Google+, Twitter, Pinterest, Youtube, Instagram, Flickr, Tripadvisor, stb. közösségi oldalakon regisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános profilképe. Az érintettek köre: Valamennyi érintett, aki regisztrált a fent említett közösségi oldalakon és, és „lájkolta”, vagy követi a weboldalt. A közösségi oldalon regisztrált felhasználók adatkezelésének a célja, hogy a közösségi oldalakon, a weboldalt és a weboldallal kapcsolatos elemek, termékek, szolgáltatások, akciók terjesztése vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve „lájkolása”, népszerűsítése. Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról az adott közösségi portál adatvédelmi tájékoztató dokumentumból, információ forrásból tájékozódhat az érintett. Az adatkezelés a közösségi oldalakon történik meg, így az adatokkal kapcsolatos szabályozásokról az adott közösségi oldalakon tájékozódhat tovább. Az érintettek a személyes adataik kezelésével kapcsolatban önkéntesen járultak hozzá a közösségi oldalakon. A Facebook adatkezelési szabályzata: https://www.facebook.com/about/privacy/ Az Instagram adatkezelési szabályzata: https://www.facebook.com/help/instagram/155833707900388 A Google adatkezelési irányelvei: https://www.google.com/intl/hu/policies/privacy/ Twitter adatkezelési irányelvei: https://twitter.com/privacy Pinterest adatvédelmi irányelvei: https://help.pinterest.com/hu/articles/revisions-our-terms-service-andprivacy-policy Tripadvisor adatvédelmi irányelvei: https://tripadvisor.mediaroom.com/us-privacy-policy XIII. Vásárlói, felhasználói jogok, jogorvoslat: Az adatkezelés időtartamán belül Önt az alábbiak megilletik: a tájékoztatáshoz való jog, az adatok helyesbítéséhez való jog, az adatok törléséhez való jog, az adatok zárolásához való jog, a tiltakozás joga. Minden ügyfelünk az adatkezelés időtartama alatt, tájékoztatást kérhet az adatkezelőtől a személyes adataival kapcsolatban. Az adatkezelők 25 napon belül írásban tájékoztathatják Önt a kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kaphatták meg adatait, adattovábbítás esetén. Az adatkezelés időtartama alatt ügyfeleink kérhetik, hogy az adatkezelők a személyes adataikat módosítsák vagy helyesbítsék, mely kérésnek 15 napon belül tesznek eleget. Minden weboldalon keresztüli vásárlónknak lehetősége van a személyes adatok törlését kérelmezni, amelynek az adatkezelő legkésőbb 15 naptári napon belül eleget tesz. Az Infotv. 6. § (5) bekezdésével összhangban az Adatkezelő jogosult a személyes adatok további kezelésére (így például a számlázással összefüggésben). Ha Ön töröltetni szeretné adatait az adatkezelőnkkel, de ezt nem teheti meg, mivel sértené az érintett jogi érdekeit, abban az esetben kérheti személyes adatainak zárolását is. Ebben az esetben a zárolt adatok kizárólag addig lesznek kezelhetőek, amíg fennáll a személyes adatok törölhetetlen ségének állapota. Tiltakozás személyes adatok kezelésére: Ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az Adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén és az Infotv. 6. § (5) bekezdésében foglalt esetben. Ha személyes adata felhasználása vagy továbbítása, az Ön beleegyezése nélkül, közvetlen üzletszerzés, közvéleménykutatás vagy tudományos kutatás céljából történik. Adatkezelőink a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított 15 napon belül megvizsgálják annak megalapozottságát, majd döntés hoznak és írásban értesítik Önt. Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban vagy az érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. Jogorvoslati lehetőségek: Amennyiben a vásárló úgy véli, hogy az adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényekben leírt rendelkezések egyikét, vagy nem teljesítette valamely kérelmét, akkor vizsgálati eljárást kezdeményezhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál. Tájékoztatjuk továbbá, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendeletek megsértése esetén, vagy ha nem teljesítette az adatkezelő valamely kérését, akkor a bírósághoz fordulhat az adatkezelővel szemben. XIV. Adatkezelési tájékoztató módosítása: Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót módosítsa. A honlap módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési tájékoztatót.